2009
 
   
31/12 Vi önskar alla våra vänner och bekanta ett riktigt GOTT NYTT KATT ÅR 2010 och hoppas på ett lugnt och händelserikt år.
   
 

   
26/12 Kattungarna är 14 veckor gamla och det finns nya bilder på dom 2 som är kvar.
   
 

   
24/12 Så var det Jul och vi önskar alla en riktigt GOD JUL, julgranen förvandlade alla katter under året till monster. Har inte förstått att det är kulorna och inte dom som ska hänga i granen ;-))
   
 

   
21/12 Så har I am Ironic blivit hämtad av sin nya familj, så vi önskar dom alla lycka till.
   
 

   
19/12 Kattungarna är 13 veckor gamla och det finns bilder på Ironic och Pretty, Incredible ville inte vara med på bild, suck. På måndag flyttar Ironic till sitt nya hem.
   
 

   
12/12 Kattungarna är 12 veckor gamla, alla bokade. Kameran strejkar så det blir inga 12 veckors bilder. I am Intresting är först ut att lämna oss, så vi önskar honom lycka till i sitt nya hem, snyft.
   
 

   
7/12 Kattungarna är 11 veckor gamla, Pretty till salu igen. Vi har varit till Oslo på utställning och haft en kanon helg. Lång men värd resan :-))
   
 

   
2/12 Våran vackra Ankan, EC S*Oxiekullar´s Bianca blir 6 år i dag, grattis tjejen, vad skulle vi göra utan dig.
   
 

   
28/11 Kattungarna är 10 veckor gamla och nya bilder finns, vi ska också på utställning denna helg ;-)).
   
 

   
21/11 Kattungarna är 9 veckor gamla och nya bilder finns. Interesting och Pretty till salu igen.
   
 

   
19/11 Våran vackra Schackmatt blir 6 år idag, grattis gubben :-)
   
 

   
15/11 Kattungarna är 8 veckor gamla och nya bilder finns. Det var helt hopplöst att fotografera idag, regn o mulet ingen ville vara med så bättre lycka nästa vecka :-))
   
 

   
9/11 Vi har varit på SK utställning i Stockholm och vilken helg vi haft. Det började med att Mats dubbelbokade sig och kunde inte följa med till SK på lördagen, Tovas första utställning. JAG skulle åka själv så vi kallade in förstärkning, det höll i alla fall på att sluta i katastrof. Vi kom instressade i sista minuten men hann i alla fall pust ut innan det körde i gång.

Sam var först upp och fick sitt cert av Maud och skulle komma tillbaka inför nom.

Sedan var det Tovas tur som skulle upp till Raymond och hon hade konkurrans och det var vårat första ragdoll bad så vi fick kalla in proffs hjälp. Mikaela S*Cazmirau´s och hon fixade till Tova kanon. Raymond började med att tala om att det var ovanligt hög standard på alla ragdolls han haft uppe hos sig, men Tova fick sin Ex 1 mot sin halvsyster och det var dags för BIV och till min glädje så fick hon den med. Raymond ville se henne igen inför nomineringen.

Så var det nomineringsdags för båda två, Sam blev NOM hos Maud och sedan skulle Tova upp hos Raymond och till min glädje så blev hon också nominerad. Ännu gladare och stolt blev jag när Raymond talade om inför alla att Tova var den bästa katt han haft under dagen, snyft :-))

Det blev sent och stressigt innan panelen skulle gång, så ängeln Angelike S*Glömstaskogen tog hand om Sam. Kammade och fixade han så snygg inför panelen. Mikaela hjälpe till och fixade Tova igen. Sam fick ingen röst i panelen men vad göt det han är en snygg kille ändå :-)). Tova gick det bättre för, Marie läste långsamt och det kändes som det aldrig skulle bli klart och till sist stod det 3-3, och sedan tog Tova den sista och avgörande rösten. JIPPY. Oj oj så glad man kan bli :-)) går inte att beskriva.

Söndagen var lika bra men då fick Mats vara med. Sam fick sitt cert och blev NOM igen. Martina S*Svartträsket trimmade han runt ögon och öron och vips vilken snygging det dök upp :-)). Tova skulle upp hos Maud och dom var 3 om Ex 1, så det var nervöst för det är snygga tjejer. Till våran glädje så tog hon det och fick även BIV-T och tillbaka inför NOM. Även denna dag fick vi hjälp med att fixa till Tova av Mikaela. Tova tog nomineringen i mot en annan snygg ragdoll tjej "förlåt" Mikaela :-)). Och det var nervöst inför panelen, det stod 2-2 och Marie läser upp dom 3 sista rösterna går till samma katt och det är katt nr... Fan Tova tog det igen...... :-)) Vilken glädje det var.

Tack alla för en fantastiske helg och all hjälpen Angelike, Mikaela, Martina ni är underbara. Johan för att du bar Tova så fint i panelen på lördagen Lena för att du visade upp Tova i söndagens panel.

Detta kommer vi aldrig att få uppleva igen så man kommer att leva länge på ruset :-))

Tack snälla underbara Christine för att vi fick ta hand om Tova, så får vi se vad framtiden utvisar om denna marängsviss.

   
 

   
7/11 Kattungarna är 7 veckor gamla och nya bilder finns.
   
 

   
3/11 Äntligen är hemsidan uppdaterad med 6 veckors bilderna, vi ska också på utställning i helgen.
   
 

   
27/10 Vi gratulerar våran vackra C-Kull som fyller 5 år idag.
   
 

   
24/10 Kattungarna är 5 veckor gamla och nya bilder finns, super svåra att fotografera just nu ;-))
   
 

   
21/10 Nu är äntligen hemsidan uppdaterad med lilla Tova, ska bli spännande att få lära känna denna lilla dam. Tack Christine för en underbar liten tjej.
   
 

   
18/10 Kattungarna är redan 4 veckor gamla och nya bilder finns. Vi har varit på utställning och Sam är nu Champion ;-))
   
 

   
10/10 Allt går så fort, kattungarna är redan 3 veckor gamla och nya bilder finns. Vi börjar kunna se skillnad på dom utan att kolla kön och teckning :-)). Håller på att dividera ang vilken av dom som ska stanna, har stått mellan Pretty och Interesting, men känner att Incredible kommer mer och mer så vi får väl se vad tiden utvisar. Dom är så totalt olika personligheter redan och kommer springande så fort dom hör våra röster, så ska man bara hämta nått i rummet får man vara tyst :-))

Vi kommer att få tillökning i familjen med en ny tjej som vi ståt i kö väldigt länge för att få och så plötsligt dyker hon upp och är våran :-)) Kanske inte det bäst tillfället men vi kan bara inte säga nej, tur att man bor så man kan dela upp och nya tjejen kommer att få bo på övervåningen tills Dusans kattungar växt på sig.

   
 

   
2/10 Vi ska på utställning nu i helgen och därför kommer det bilder redan idag. Lilla Pretty och Ironic ville inte vara med på bild idag så vi tar nya i veckan på dom 2.
   
 

   
26/9 Oj vad tiden rusar i väg, kattungarna är redan 1 vecka gamla och har snart öppnat ögonen. Växer så det knakar och Dusan är en super mamma som verkligen tar hand om sina små. Nya kort finnes.
   
 

   
21/9 Oj oj vilken helg vi haft. Vi började bygga SW på torsdagen inne på Rosvalla i Nyköping, skönt med 15 minters resa hem det är man inte van vid. Allting klaffade och flöt på men framåt lördags kvällen började krafterna sina, skulle i väg på middag och drog vid 19.00. Efter en stund ringer äldsta grabben och berättar att Dusan bus fött en kattunge, då blev det bråttom hem :-)) Så lördagen avslutades med kattbebisar, 4 st blev det. Förlossningen gick kanon och alla hade bra vikter. Resten av helgen flöt på och det blev kanon, så nu är 2 år arbete över med flaggan i topp.
   
 

   
9/9 Lasse är nu en glad kastrat och kommer därför att tas bort från sidan om katter, han bor hos min föräldrar och man hittar hans info under kullar.
   
 

   
6/9 Hebbe har nu flyttat till sitt nya hem och vi önskar dom alla lycka till, det är redan tomt efter honom.
   
 

   
5/9 Vi har varit på utställning och det gick bra, Sam Ex 1 av 2 och BIV så vi är nöjda med dagen. Vi träffade också en massa trevliga människor som vanligt. Det var en av dom få assistentburna utställningarna som är varje år.

Buzzy the Fuzzy från våran B-Kull blev äntligen Premier så vi grattar honom med ägare till det.

Age Aktersnurra våran första kattunge fyller år idag, 5 år blev det och vi grattar honom för det.

   
 

   
3/9 Hebbe är nu bokad.
   
 

   
23/8 Vi gratulerar G-Kullen som blir 1 år idag.
   
 

   
23/8 Vi har varit på utställning i helgen och haft en fantastisk helg. Sam blev Ex 1 och NOM på lördagen, fick 2 röster i panelen. Beyla slutade 2 av 3. Söndagen blev bara bättre Sam Ex 1 och NOM, Beyla CAC, BIV, NOM tro vi stod där med haksläpp. Ingen av dom fick någon röst i panelen med vad gör det :-))

Det var en trevlig utställning med mycket trevliga katter och ägare.

Dusan och Sooner väntar kattungar :-) lagomt under SW. Dusan har redan ökat i vikt och ser ut som en liten boll :-))

   
 

   
9/8 Ny bild på Dusan och Sam.
   
 

   
7/8 Hebbe 18 veckor och letar fortfarande efter ett eget hem. Vi kan också tänka oss att sätta ut honom på foder hos någon som har katt sedan tidigare.
   
 

   
2/8 Hebbe 17 veckor och letar fortfarande efter ett eget hem.

Vi har varit på utställning igen och på lördagen så blev Sam Ex 1 och NOM, BIV blev det ingen tyvärr :-( för få katter i gruppen.

Sam förlorade panelen med 1 röst, det stod 3 av 3 och Olga Z gick in och la den vinnande rösten på en MCO. Himla sköte sig lika kanon som föra gången och fick en kanon bedömning.

Sam blev Ex 1 och NOM även på söndagen och samma sak då ingen BIV för få i gruppen. Han fick ingen röst i panel och vad gör det när birman som vann såg ut som en liten docka :-).

Det var en lyckad helg för många finna katter med kanon ägare och det är då extra kul att få vara med. Supporten vid Sams nominering var otrolig och konkuransen var sten tuff så tro man stod med haksläpp när han tog det även på söndagen :-)

   
 

   
26/7 Vi har varit hos fotograf Eivor Rishorn och fått Sam, Lili och Dazha fotograferade, super kul att hon ringde och ville fota våra katter, turk tjejerna ska vara med i någon turk special och Sam till lite annat, var hos henne i 4 timmar och vilket jobb hon lägger ner för att allt ska vara bra.

Super tack till dom som rekommenderade våra katter.

   
 

   
24/7 Hebbe 16 veckor och letar fortfarande efter ett eget hem.
   
 

   
19/7 Hebbe 15 veckor och letar fortfarande efter ett eget hem.

Vi har varit på utställning och det gick kanon på lördagen, Sam blev Ex 1 av 2, tog sedan BIV. Men det som var roligast var att Himla gjorde utställnings debut och betedde sig som om hon inte gjort annat, blev Ex 1 och fick en kanon bedömning.

Vi var också i väg till Lena och hämtade hem Dusan så nu håller vi tummarna på att det blir någonting.

Söndagen var också bra fast båda blev Ex 2, Himla fick en super bedömning även av den domaren. Så vi är nöjda med den helgen.

   
 

   
11/7 Hebbe 14 veckor och letar fortfarande efter ett eget hem.

Dusan åkte i dag iväg till Lena och Sooner, så nu hoppas vi på att hon börjar löpa snart.

   
 

   
3/7 Kattungarna är nu 13 veckor
   
 

   
28/6 Kattungarna är nu 12 veckor och börjar flytta ut idag, känns lite jobbigt men dom har fått bra hem.

Vi var i Kalmar i går på utställning och hade en toppen dag, inte för Sam´s del han slutade som Ex 2 fick 5 poäng i färg avdrag!!!!!!

HELT riktigt färgavdrag. Domaren tyckte att han hade fel färg visste inte om man skulle börja skratta eller tappa hakan.

Som tur är finns det toppen uppfödare runt en som man kan rådfråga samt att det fanns andra domare på utställningen som man också kan ta en diskussion med. Killen som blev Ex 1 var en snygg kille så vår Ex 2 var helt ok, men domarens ändring av färgen tar vi inte.

Utställningen var kanon och flöt på så det ska dom har mycket beröm för. Det var också en massa trevliga människor på plats både gamla kändisar och en del nya träffade vi med.

   
 

   
20/6 Edora från våran vackra E-Kull har idag blivit IC, super grattis Tina o Peter tack för att ni kämpar vidare i grupp 4.
   
 

   
19/6 Kattungarna är nu 11 veckor, nya bilder finns. Helt omöjliga att fota. Det börjar dra ihop sig för flytt.
   
 

   
12/6 Kattungarna är nu 10 veckor nya bilder finns.
   
 

   
10/6 Nu är även Hera Skön bokad.
   
 

   
7/6 Kattungarna är nu 9 veckor nya bilder finns, det är jättesvårt att få bra bilder på Hera, kanon söt i verkligheten och måste ses.

Vi har varit på utställning i Sundsvall och det var en historia för sig :-) Det gick bra för Sam Ex 1 av 2 samt NOM på lördagen.

På söndagen blev vi tvungna att åka hem pågrund av sjukdom.

   
 

   
30/5 Kattungarna är nu 8 veckor och nu river dom snart rummet :-)
   
 

   
25/5 Vi har varit på Linköpings kattklubbs utställning i helgen, vilken helg vi haft :-)) Inte nog med att vi träffade en massa trevlig katter med ägare vi fick fantastiska resultat också...

Lördagen blev Sam Ex 1, konkurrenten var Abs, sedan blev han NOM mot en kanonfin main coon kille vilket vi inte hade förväntat oss, tyckte att det var löjligt att ta upp Sam mot den bjässen.

Så tro vi stod och gapade som fån när Sam tog NOM´en. Sedan fick Sam 1 röst i panelen och vinnande katt fick 2 så det var hård konkurens.

Vi åkte hem glada och nöjda efter den dagen.

Söndagen blev bara bättre :-)

Sam blev Ex 1 mot konkurrenten som var 3 månader äldre, bara där kändes det ju att han äntligen är på gång så nu slipper vi nog tjatet om hur liten han är för sin ålder :-), Sedan tog han BIV´en och vi var överlyckliga för det.

Trodde aldrig att han skulle ta NOM´en men se det gjorde han med :-). I panelen var det en massa snygga katter så där visste vi att det var kört efter som det fanns en kille där som brukar BIS´a, men trots det så står man ju där och biter på knogarna och hoppas på att ett under ska ske.

Så började röstningen och Sam fick 1 röst, den andra killen 1 röst sedan var det 1 MCO som fick en röst, Sedan fick Sam 1 röst till, hjärtat började dunka av spänning, den andra killen fick 1 röst så det stod 2 mot 2 och Alexey skulle ge den vinnade rösten, och Sam´s nummer ropas upp.

Först trodde jag att jag hörde fel sedan kom glädje skriket och jag rusade fram till Marie och hämtade Sam. Tänka sig att våran lilla prins gjorde det. Åh vilken helg.

Får ju inte glömma att i lördags blev Kattungarna 7 veckor, nya bilder finns. Hillary Blå är nu bokad och det finns intresse för Himla Fin.

   
 

   
16/5 Kattungarna är nu 6 veckor och helt omöjliga att fotografera så därför blev det bara 1 bild på liten.

Vi ska också på utställning i helgen som kommer.

   
 

   
11/5 Vi gratulerar våran B-Kull som fyller 4 år i dag, hurra för dom :-)
   
 

   
9/5 Äntligen nya bilder på kattungarna men dålig kvalitet, tyvärr blev det inga 4 veckors bilder. Dom växer som bara den :-).

Vi har också varit på utställning och det gick som vi väntat oss, men vi tar nya tag till nästa.

   
 

   
26/4 Kattungarna är nu 3 veckor och vilda små troll. Vi inväntar Speedcat till nästa helg.
   
 

   
20/4 Vi har varit i väg på en trevlig tripp till Malmö och Sydkatten, där vi träffade en massa trevlig människor och katter.

Sam blev BIV o NOM på söndagen och det är vi så stolta över :-).

Kattungarna har också hunnit bli 2 veckor o växer så det knakar.

   
 

   
15/4 Vi gratulerar våran D-Kull som blir 3 år idag, Håller också på att förberedda inför helgens resa.
   
 

   
11/4 Kattungarna är nu 1 vecka gamla och har börjat öppna sina ögon lite smått.
   
 

   
8/4 Dusan är hemma igen efter besöket hos Sooner, hon slutade löpa så vi får göra ett nytt försök vid nästa löp.
   
 

   
4/4 Lasse och Bianca fick 4 st kattungar idag, 1 blå o 3 svarta. Tror att det är en kille och tre tjejer. Förlossningen gick ligga bra som vanligt för Bianca och alla mår bra.
   
 

   
3/4 Idag blev vi diplomerade uppfödare i SVERAK och det känns kul att det gick vägen. Har uppdaterat plan sidan.
   
 

   
29/3 Vi har varit och hälsat på killen vi skulle vilja använda som Dusans tilltänkte, så vi får väl se vad tiden ger.
   
 

   
16/3 Söndagens utställning gick lika bra som lördagens, kanon bedömning från domaren + en domar elev, så vi är jättenöjda :-)

Vi grattar även våran vackra E-Kull som blev 2 år i går den 15/3.

   
 

   

14/3

Våran vackra Dusan bus blir 1 år idag, Grattis tjejen :-)

Vi har också varit på utställning med Sam idag och det gick kanon, man kunde inte tro att det var hans första gång lilla killen.

Kanon bedömning från domaren samt en annan domare på plats.

   
 
   
12/3

Idag kom äntligen beskeden om att Schackmatt, Bianca, Beyla o Lasse är GSD IV negativa, det var nervösa 10 dagar.

Fick också besked från Sams uppfödare Sopiha att Sams mamma Pretty Women också är fri så det betyder att lilla Prinsen är fri han med.

   
 
   
9/3

Så var det dags att planera inför helgens utställning, Ska bli spännande eftersom det är Sam första. Dusan får vara hemma och få lite mera kött på kroppen.

   
 
   
2/3

Var idag i väg och GSD IV testade Bianca, Lasse, Beyla och Schackmatt så nu är det en nervös väntan på att få hem dom provsvaren, men vi håller alla tummar på att dom är negativa.

   
 
   
19/2

I går var vi till S*Lynxeyes och hämtade hem våran nya lilla prins Sam the Snowman, vad vi har längtat efter honom det har varit långa veckor och han är helt underbar på alla sätt o viss.

Så tack Sophia med familjen för lilla prinsen.

   
 
   
14/2

Mats o Dusan Bus har varit på utställning idag i Uppsala, och vilken skillnad mot förra utställningen i Örebro.

I dag så dög Dusan så bra att hon fick sitt cert, hon var själv men hon tog även BIV och där var hon inte själv :-) och blev sedan NOM till panel, inga röster men vad gör det :-)

   
 
   
31/1

Vi har varit på utställning i Örebro och fick uppleva någonting i hästväg.

Dusan Bus sågades vid fotknölarna av domaren och var inte vatten värd, allt var fel. Hon stod en bra stund och försökte hitta fel på hennes 3 kant och höjden på huvudet men var sedan tvungen att säga som det var, det fanns inga fel.

Satt där helt i chock och undrade varför hon inte gav Dusan ett MB och skickade henne från bordet nu när hon var så dålig i allt efter som dom var 6 st om certet.

Sedan gör hon henne till 4 av 6, trodde att jag hörde fel, men hur kan hon som var så dålig sluta 4 när dom som hon dömde efter Dusan inte fick hälften så mycket skit som hon?

Man ska aldrig sluta förvånas över hur våra domare dömer.

   
 
   
22/1

Våran vackra finska prinsessa Lilith blir 4 år idag, grattis tjejen.

   
 
   
17/1

I dag har vi varit på kattunge inspektion och det var en givande resa, lite långt men vad står man inte ut med för att få se någonting fint. Så vi får väl se vad framtiden bär med sig.

   
 
   
12/1

Planer kan ändras det vet vi ju alla ;-) Vi hade ju bestämt att inte ha någon ny hane hemma efter det att Schackmatt blivit kastrat, och

 

Lasse fick flytta till min föräldrar eftersom han inte kan gå ihop med fertila honor utan att markera.

Tyckte det var synd att kastrera honom nu när han har utvecklats så fint och bara har 2 kullar efter sig.

Men i förgår satt jag och surfade på jobbet som vanligt och givetvis på skogkattslingans kattungesida som jag går igenom ofta av nyfikenhet.

OCH då helt plötsligt fanns HAN bara där mitt framför mina ögon, kastar mig in på kattungesidan för att kolla stamtavla och om han var bokad, skickade iväg ett mail till uppfödaren.

SEDAN informerade jag dom andra i familjen :-)

Så nu bär det av i helgen för kattunge inspektion och det ser vi verkligen fram emot.

Här avslöjar vi en bit på honom

   
 
   

1/1

Ny hemsida gjord, fy vilket jobb. Hade jag kommit ihåg hur det var så hade jag aldrig gett mig in på det :-)

   
 
Dagbok för åren 2008 och 2007
 
 
 
 
Copyright © AsKett´s 2003-2012