2008

 
23/12-08 Så har även Grace flyttat hem till sin nya familj och vi önskar Familjen Krohn lycka till.
   
18/12-08 Nya 16 veckors kort på Grace. Gilbert har nu flyttat hem till fam Lee, vi önskar dom lycka till.
   
10/12-08 Kattungarna är nu 15 veckor. Gorge har nu till våran stora glädje flyttat hem till familjen Lindqvist där han har fått det kanon, han har även fått en ny kattkompis. Vi önskar George och hans nya familj lycka till, även fast tomrummet är stort efter honom.
   
2/12-08 Kattungarna är nu 14 veckor. George är reserverad.
   
26/11-08 Äntligen nya 13 veckors bilder på dom små. Grace och Georg har varit fruktansvärt magsjuka så därför blev det inga 12 veckors bilder. Nu är dom så pigga och har tagit igen den vikt dom tappade. Håller också på att planera år 2009 utställningar så vi får väl se vad som kommer.
   
12/11-08 Kattungarna är nu 11 veckor och det finns nya bilder. Vi har varit på utställning och där hade vi den stora äran att få vara med när Edora Vitnos blev Champion, grattis tjejen säger vi det är du verkligen värd.
   
4/11-08 Kattungarna är nu 10 veckor, det blev inga bra bilder denna vecka men vädret var inte det bästa. Inväntar helgens utställning i Stockholm.
   
30/10-08 Lasse "Nasse liten å ful" har blivit 3 år, Grattis killen.
   
28/10-08 Kattungarna är nu 9 veckor och vildare än vildast.
   
27/10-08 Vi gratulerar våran vackra C-Kull som blivit 3 år.
   
21/10-08 Kattungarna är nu 8 veckor och det finns en massa bilder på dom små liven.
   
20/10-08 Vilken helg vi har haft, utställning på Speedcat och på lördagen så fick Lilith sitt cert och Dusan slutade Ex 2 av 3. Dusans syster Widis tog sitt 3 BIS. På söndagen så blev Lilith Premier och Dusan slutade Ex 1, oj tänkte matte det var oväntat. Sedan blev det dags för BIV och den tog hon med, aj aj vad är det som händer tänkte vi, sedan var det NOM och hon tog det med, oj vad glada vi blev och tänkte vilken dag för här var vi säkra på att det var slut så vi var så nöjda och glada över att våran lilla Pärla hade kommit så här långt. Det blev dags för panel och visst var man spänd fast det fanns så många snygga katter i panelen och domarna gick runt och tittade och lapparna började samlas in. Speakern började ropa upp vad domarna hade röstat på och Dusan fick 1 röst och sedan fick 2 andra katter var sin röst och dom 3 sista rösterna går till samma katt och så ropade han upp Dusans nummer. Jag bara skrek rakt ut utan att tänka på dom stackars katterna som satt i burarna bakom :-) OJ OJ vilken dag det hade vi inte förväntat oss så det kan vi leva länge på :-)
   
15/10-08 Kattungarna är nu 7 veckor och det finns nya bilder. Rusar runt som små galningar och är mer vilda en tama. Det blir utställning till helgen och vi hoppas på en premier på söndagen :-) men man vet aldrig.
   
7/10-08 Kattungarna är nu 6 veckor och det finns nya bilder. Även nya bilder på Dusan, våran lilla pärla.
   
6/10-08 Vi har haft utställning i helgen och det gick bra men mycket slit från fredag 16.00 till söndag kväll. Lika roligt som vanligt genom att katterna håller så hög standard på Östkattens utställningar.
   
28/9-08 Kattungarna är nu 5 veckor och börjar bli riktigt tuffa, vi går också och väntar på helgens utställning, våran egen så det kommer bli mycket jobb.
   
25/9-08 Kattungarna är nu 4 veckor och har flyttat in i lekhagen, dom har också börjat äta vanlig mat lite smått, vilket görs med blandade känslor. George är störtskön! så fort man kommer in i rummet så börjar han skrika och vill bli omklappad. Dom har också börjat komma igen med vikterna.
   
16/9-08 Kattungarna 3 veckor och vilda små rackare så nu börjar det bli dags för lekhagen.
   
9/9-08 Kattungarna 2 veckor och har öppnat ögonen, börjar också krypa runt i hela bolådan.
   
2/9-08 Kattungarna 1 vecka gamla och Beyla sköter om dom perfekt, går upp dåligt i vikt så vi får stödmata. Nya kort på Felix och Buffy, tack Cristina för dom.
   
1/9-08 Vi har varit på SW och det var en upplevelse :-) Det var en sån känsla att få 2 st EC på samma dag så vi var väldigt nöjda med det. När vi kom till hallen på fredags kvällen så funderade man på hur dom skulle hinna till lördags morgonen och golvet ska vi inte prata om, där hade dom lagt som någon trätrall som var 6-7 cm hög och svajade när man gick på det. Oj oj tänkte jag där kommer många snubbla runt och även dratta omkull på denna hemska kant som var precis vid gångvägen. Scenen ska vi inte prata om, vilken trapp, smal och ranglig samt att den stod löst bredvid och vi sa att där kommer man inte kunna springa upp och ner med katterna utan att ramla. Men dom gav sig inte utan det var den vi skulle använda och sa att vi knyter fast den vid scenen, suck. Inte ens alla domare tog sig upp o ner utan hjälp.

Så inte nog med att man var nervös för katternas skull man skulle gå och oroa sig över att snubbla o tappa katt under panelen också, så det blev inte mycke sova den natten. Anländer till hallen tidigt på lördags morgonen nervös och nyfiken på domarfördelningen, vilken domare jag skulle gå assistent för visst jag redan. Det komiska i det hela var att det var just Marie W som fått NFO 1, oj oj tänkte jag och Lasse som inte var bra i pälsen efter resan och sedan ska man gå runt och vara nervös och sedan inte kunna säga någonting eller vissa det för Marie :-)

Vi började med MCO 5 och dom tog ju aldrig slut kändes det som och sedan blev det dags för lunch och jag tänkte, herre jösses ska han aldrig få komma upp så jag vet hur det går. Till sist så var vi gång igen och Lasse var först upp på bordet och det var tur att assistenterna visade katterna så domarna inte visste vems det var. Marie började bedömningen och hade lite synpunkter på just hans päls men visst fick han sitt cert och där stod jag och bet mig i tungan för att inte skrika av glädje, utan tog bara bort honom från bordet och sedan fortsatte vi med dom andra katterna. Sedan gick dagen ganska snabbt framåt och helt plötsligt så var det Darya' s tur att komma upp hos Judith och det blev samma sak där, hon fick sitt cert men hon hade synpunkter på hennes päls, suck.

Efter utställningen så for vi hem till Gudrun och åt en massa god mat sedan bestämde vi oss för att tvätta upp Darya för att hon skulle få en chans i nomineringen, Lasse tyckte vi inte det var någon idé med för han skulle ju inte ha någon chans trodde vi, vilken miss.

På söndagen så var Lasse tillbaka inför nominering och hade han varit bättre i pälsen så hade han kunnat blivit nominerad till panel för domaren var inte riktigt nöjd med den hon nominerade men den var bättre i pälsen, dunder tabbe. Darya hängde kvar i sin nominering till dom 3 sista sedan åkte hon och det var en sibirisk katt som tog det.

Panelen gick bra, det var ingen av assistenterna som for omkull helt men det var svårt att hålla balansen i trappan, många domare valde att inte gå ner från scenen mellan katterna utan stod kvar för att slippa trappan. Det var kul att det blev många svenska vinster men många vackra katter från Sverige föll på 1 röst, annars hade vi haft flera vinster.

Med tanke på att dom haft så lång tid på sig med denna utställning så var det förskräckligt dåligt planerat....MEN norska utställningar är ju speciella och varför tro att ett SW skulle flyta på bättre.

Vi vill också en gång till tacka för alla gratulationer och presenter till katterna.

   
28/8-08 Har uppdaterat med ny bild på Feona och även Lilith.
   
26/8-08 Nu har Beyla och Qorpus kattungar fötts, 3 små blev det. Dom gjorde entré på tisdagskvällen och hela förlossningen gick kanon. Denna gång förstod Beyla vad det handlade om och tog hand om ungarna direkt.
   
21/8-08 Nu har vi fått nya bilder både på Felix och Freya, tack snälla Christina och Emmili. Har även uppdaterat med nya bilder på Darya, Dusan och Lili. Vi hoppas också på att vi ska få kattungar om någon vecka.
   
13/8-08 Nu är äntligen Dusan´s släktsidan nästan klar. Tack alla ni som ställt upp med fotografierna :-)
   
3/8-08 Har lekt fotograf i dag och försökt fota Lasse, fick väl till en del bilder så det finns på hans sida. Annars händer det inte så mycket vi går och väntar på att få åka till SW. Dusan växer och frodas en riktig liten gangster är hon ;-)
   
27/7-08 Vi har varit på utställning i helgen och det gick bra, Dusan blev Ex 2 av 2 ;-) fick en super bedömning av Raymond så det var kanon, Beyla var hemma och på söndagen fick vi åka utan katter men det gick bra det med. Så går det när man planerar bra för sig, vi fick i alla fall träffa en massa trevliga människor under helgen. På lördagen var Tara och hennes kompis Jennie med och till Tara glädje så blev hon fotad tillsammans med sin favorit domare Kristina R och gick samtidigt med i Kristinas fanclub.
   
22/7-08 Vi har Daryn på besök medans matte o husse är ute och åker.
   
14/7-08 Vi har varit på utställning i helgen och det gick bra, på lördagen blev Lasse Ex 2 mot Crock och det hade vi räknat med. Söndagen fick han sitt 10 CACE och är nu mera stoppad i Sverige, vi ställde också Dusan för första gången själva och det gick kanon bra hon sköte sig så fint så lilla pärlan och blev Ex 4 av 6 så det var en rolig helg med bra väder och onda fötter :-). Nu blir det lugnt tills CCC har sin utställning och då ställer vi lilla pärlan igen och Beyla.
   
4/7-08 Vi säger grattis till F-Kullen som blev 1 år idag, Felix, Freya och Feona.
   
30/6-08 Nu är hon äntligen hemma, VÄLKOMMEN till oss S*Harley Honey´s Duo Glide. Och som vi har längtat efter lilla pärlan, det har varit långa veckor. Tack snälla Inger för att Dusan fick flytta hem till oss, ett jättetack till Kattis S*Sjöhorvans för hjälpen så att vi kunde hämta hem lilla tjejen.
   
29/6-08 Dusan och hennes syskon har varit på utställning i helgen och på lördagen så blev Dusan oplacerad dom var 5 st tjejer. Söndagens resultat kommer så småning om.
   
27/6-08 15 veckor och nu är det inte långt kvar, på måndag bär det av till Inger och hämta hem henne, Vi håller allt tummat o tår inför helgens utställning på VÄK.
   
20/6-08 Nu har Dusan och hennes syskon blivit 14 veckor och snart kattnappar vi henne ;-). Vi har också Blitz från Stockholm på besök när husse o matte är ute och reser och det är ju kul att få se hur han har utvecklats.
   
13/6-08 Dusan är nu 13 veckor och snart börjar nedräkningen, annars händer det inget spännande.
   
9/6-08 Vi har varit på utställning i Örebro och visst fick Nasse draget cert av Raymond, det är helt OK eftersom man var så inställd på det. Emma och Daizy har varit på utställning i Sundsvall där Daizy fick sina cert så nu är hon stoppad i Sverige tillsvidare, grattis till dom 2..
   
6/6-08 Nu har Dusan och hennes syskon blivit 12 veckor, och vad hon har vuxit sedan vi såg henne. Dessa underbara kort kom skickandes till oss, Vi längtar verkligen efter henne :-)
 

   
2/6-08 Vi går här och väntar på att det ska bli dags för Örebros utställning till helgen och hoppas på att Lasse ska få sitt sista svenska CACE men vi har Raymond så det blir nog inget cert för hans del.
   
1/6-08 Har nu varit och hälsat på lilla Dusan och Inger, och visst var hon lika fin i verkligheten som på bild och vilket liten tjej sedan, längtar redan tills det är dax att hämta hem henne.
   
30/5-08 Man kan knappt tro att det är sant :-) Kommer hem från jobbet och sätter sig på eftermiddagen och surfar in på Norsk Skogkatt i Fokus och vad hittar jag där! Ett alldeles nytt inlägg där det står att S*Harley Honey´s har 2 st kattflickor till salu, öppnar upp bilden och vad får jag se, lilla sockerloppan som jag tittat på sedan hon var 2 veckor gammal men hela tiden varit bokad. Kastar mig på telefonen och ringer, men var Inger hemma ! NEJ! Skickar snabbt som bara den ett sms om att hon inte får boka upp Duo Glide förens jag fått prata med henne, och hon svarade direkt :-). Ett samtal senare så var det bestämt att vi skulle komma och hälsa på.
   
26/5-08 Vi har varit på utställning igen och till vår häpnad så hade vi en mycket lyckad helg. Både Nasse och Darya fick sina cert och till våran häpnad blev Nasse NOM på lördagen och tog BIV på söndagen ;-)
   
12/5-08 Vi har varit på utställning igen, och dom fick cert båda dagarna, känns lite overkligt så nu är vi inställda på att dom dragna certen snart börjar :-). Våran vackra B-kull har också blivit 3 år den 11/5, så vi grattar dom så mycket.
   
4/5-08 Vi har varit på utställning igen och Nasse fick sitt CACE, Beyla som vi också hade med blev Ex 4 av 7 så det var tuff konkurrans. Vi hade också nöjet att få träffa Buzzy igen och han blev Ex 2.
   
28/4-08 Vi har varit på utställning igen och hade inte räknat med några cert under lördagen, men till vår häpnad så fick båda sina cert. Även söndag blev en kanon dag då dom fick sina cert så vi har haft en väldigt lyckad helg :-)
   
25/4-08 Våran vackra lilla Lilith har tyvärr blivit kastrat, så planerna har ändrats. Vi har också fått nya bilder på Eliot, tack Caroline.
   
14/4-08 Vi har varit på utställning igen!!! snacka om att lyckas anmäl 3 helger i rad och det var tufft både för oss och katterna. Hade en bra helg på Birka mycket bättre en vad vi hade väntat oss. Hade räknat med att inte få några cert på lördagen då vi hade Eiwor på TUA och hon har nog aldrig dömt en TUA tidigare, hade Maud på Nasse, men till våran häpnad så gav Maud Nasse certet, men Darya  fick inget av Eiwor :-). På söndagen fick båda sina cert så vi kunde åka hem trötta men nöjda efter helgen.
   
8/4-08 Vi har varit på utställning igen och denna gång bar det av till Norak i Oslo. På lördagen så fick Darya sitt cert och Nasse blev Ex 2 av Eiwor, det blev en seg och utdragen dag som vanligt på dom norska utställningarna och vi var klara 19.30 på kvällen. På söndagen så fick Darya sitt cert och Nasse blev GIC för han var själv då Croc valde att inte ställa upp och slås om certet vilket vi tackar och bockar för, verkligen snällt gjort. Och som vanligt hände det ingenting förens vi svenskar började sätta fart och denna gång var vi flest svenskar som jobba som assistenter så alla visst vad som gällde när vi började. Annars var det inte så många svenskar som jag hade förväntat mig på utställningen, men det fanns en hel del trevligt folk att prata med medans vi väntade och väntade...........

Vi har även fått nya kort både Felix, Buffy tack så mycket Christina. Det kom även ett kort på Freya, tack snälla Emmili det var jättekul att få se lilla tjejen.

   
31/3-08 Vi har varit på utställning, denna gång bara det av till Dackekatten och det var en kul upplevelse. Träffade folk som man normalt kanske träffar 2 gånger per år och hade en heldag att bara gå runt och prata. Det gick bra för katterna vi hade med oss, Beyla som blev utställd för första gången på ett par år blev 3:a av 8 och det är vi supernöjda med, Darya fick sitt CACE men det hängde på håret, hon rasade i vikt när hon löpte så nu är det gödning som gäller för att hon inte ska missa några cert. Vi passade också på att åka förbi Hanny och hämta hem en ny hane till Lilith, en vit kille denna gång så det ska bli spännande. Wi' nte Sams Jack Frost w 62.
   
15/3-08 Vi gratulerar våran vackra E-Kull på 1 års dagen och har fått fina bilder på Ernie, Eliot och Edora.
   
5/3-08 Vi har fått nya kanon fina bilder på Buzzy från Stohagskatterna. Annars så händer det inte så mycket vi går och väntar på att det ska bli dax att åka till Norge för utställning i april.
   
27/2-08 Då har det varit utställning igen och denna gång var det Östkatten´s egen så det blev jobb från fre-sön, en mycket trevlig utställning. Det gick även bra för våra katter som vi hade med, Darya kan nu mera kalla sig GIC vilket vi är glada för, det gick värre för Daryn han gillade inte alls detta med utställning så när Kristina R klämt lite på honom så sa han ifrån och fick gå hem, den utställnings karriären blev kort :-)

OCH kan ni tänka er!!! "Nasse" lite å ful klarade det igen, JA ! helt riktigt....han fick sitt cert utav Annelie P trots att han hade Crock emot sig igen. det trodde vi aldrig skulle gå 2 gånger :-) men vi är så glada så.

   
8/2-08 Vi har fått nya bilder på Cassy, tack snälla Michaela för hjälpen med korten.
   
6/2-08 Vi har fått nya bilder på Eliot, tack så mycket Caroline.
   
4/2-08 Vi har varit på årets första utställning för oss, och det gick bra. Lasse fick sitt cert! JA helt riktigt "Nasse" liten och ful har äntligen fått ett cert efter ett antal många Ex 2-3, vill inte ens räkna efter hur många det varit. Så det kommer man leva lyckligt på nu ett tag framöver. Vi hade även Darya med oss och hon fick sitt cert hon med. Vi fick också glädjen att träffa Cassy med matte, vilket var kanonkul. Cassy blev Ex 2 men fick en kanon fin bedömning i alla fall.
   
28/1-08 Våran hund Texa blir nu 8 år men är fortfarande som en valp, grattis gumman.
   
22/1-08 Våran vackra Lilith blir 3 år idag, jätte grattis gumman.
   
8/1-08 Vi har Daryn på besök medans matte o husse får lite omgjort hemma, det fungerar bra men han gillar inte hunden nått vidare. Tycker att hon är riktigt äcklig :-) Går och hoppas på att vi kommit med till Järva men det får ju tiden utvisa.
   
1/1-08 Vi hoppas på att alla får ett riktigt bra år 2008, och att det snart kan komma några kattungar här i huset.
 
 

Till dagboken 2007

 

 
 
Copyright © AsKett´s 2003-2012